Muziektheater

Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet

Lost Tango

donderdag

17

oktober
2019

20:30 - 22:00 uur
Geen pauze

Rabobank zaal

Prijs € 24,50
SERIEPRIJS € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

donderdag

17

oktober
2019

20:30 - 22:00 uur
Geen pauzeRabobank zaal

Prijs € 24,50
SERIEPRIJS € 12,50
incl. garderobe en pauzedrankje

19:30 uur | inleiding gratis, wel reserveren

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu aan de ketting te verroesten in een haven. Wanneer oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd.

Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tangotrio van Carel Kraayenhof.


Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de grote zaal.
De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.


Regie Ria Marks
tekst Sophie Kassies
zang, spel en muziek Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en het Ragazze Quartet bestaande uit Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Rebecca Wise
dans Jarek Kruczek en Maarten Krielen
decor Michiel Voet
kostuums Dieuweke van Reij
choreografie Pim Veulings
composities Astor Piazolla en Julián Peralta

Voor het 10-jarig jubileum wordt het Ragazze Quartet aangevuld met het befaamde tangotrio van Carel Kraayenhof

Website: viaberlin.nl orkater.nl ragazzekwartet.nl

Deze voorstelling is onderdeel van de serie Passepartout Orkater

 

Deel deze voorstelling:   E-mail