Toneel

Welkom in Drachten

Festival Overmorgen | Meeuw & Schouwburg De Lawei

zondag

2

oktober
2022

15:00 uur

Middenzaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

zondag

2

oktober
2022

15:00 uurMiddenzaal

Prijs € 15,-
incl. garderobe en pauzedrankje

Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid.  

Meeuw jonge theatermakers en Schouwburg De Lawei gingen op zoek naar hun verhalen en interviewde tien mensen die door de jaren heen van elders naar Drachten kwamen. Hoe zagen hun eerste dagen in Drachten eruit? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen met de Drachtsters? Lukt het ze om van Drachten hun thuis te maken? Of blijft thuis altijd de plek waar je vandaan komt? 

Iedere stad of dorp kent nieuwkomers, die daar – al dan niet vol verwachting- hun weg moeten vinden. Hoe is het om nieuwkomer te zijn? Vijf toekomstige makers (vier performers en één vormgever) met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers performances. Kom kijken naar hun solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig om je ergens thuis te voelen.

Deze voorstelling is onderdeel van het rondreizende Friese theaterfestival Overmorgen. Klik hier voor meer informatie over dit festival. 


Creatief team
Concept: Carlo Scheldwacht en Wendy Viel
Eindregie: Wendy Viel
Regieassistent: Vanity Gerrits
Makers: Ronald Kalter, Stijn Schootstra, Jante Stekelenburg, Sybren van der Velde
Kostuum en decor: Leonie Pirenne
Research en interviews: Lisa Frenkel
Techniek: Roelof Nolles
Productie: Coco de Haas

Onderdeel van Festival Overmorgen

Website: festivalovermorgen.nl

 

Deel deze voorstelling:   E-mail