Women in Troy, as told by our mothers

Dood Paard

Read this page in English

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.  Heden en verleden worden door elkaar geweven. Het persoonlijke en het mythische versmelten. Helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.

"Als het verhaal van Troje de afgelopen drieduizend jaar uitsluitend door vrouwen was doorverteld, zou er dan nu nog oorlog zijn?” ★★★★★ NRC

Women in Troy, as told by our mothers is een bewerking van het wereldberoemde epos Ilias van Homerus. De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik. De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.

 

We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

 
Over Tiago Rodrigues 

Tiago Rodrigues is een toonaangevende internationale theatermaker en sinds kort artistiek leider van het Festival d’Avignon. Recente werken van hem zijn By Heart, Antony and Cleopatra, Bovary, The way she dies en Sopro, gemaakt op het Festival d'Avignon. Hij combineert waargebeurde verhalen met fictie, herschrijft klassiekers en bewerkt romans. Rodrigues schrijft voor en in samenwerking met de acteurs en is altijd op zoek naar een poëtische vertaling van de werkelijkheid. Dood Paard en Rodrigues maakten in 2011 The Jew of Malta van Christopher Marlowe.

Over Dood Paard
Toneelgezelschap Dood Paard werkt als een collectief. Het artistieke team bestaat uit de toneelspelers Manja Topper, Kuno Bakker en Tomer Pawlicki en technisch producent Michael Yallop. Dood Paard maakt voorstellingen op basis van uiteenlopende inspiratiebronnen: klassieke teksten, moderne klassiekers, nieuwe teksten, actuele thema’s. Het werk is eigenzinnig en open, rauw en filosofisch, humoristisch en pijnlijk, controversieel en bejubeld, uitzinnig en ingetogen. 

 

Afgelopen jaar was Dood Paard in De Harmonie te zien met hun voorstelling Op Hoop van Zegen, een enscenering van de beroemde Nederlandse toneeltekst van Herman Heijermans uit 1900.

 

Credits 
Door/van/met - Tiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop, Doris de Bruijn en Ramses van den Hurk | Tekst - Tiago Rodrigues | Productie - Dood Paard 

Met de steun van - Fonds Podiumkunsten | het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | Gemeente Amsterdam | Scènefoto's - Sanne Peper | Affiche - Kuno Bakker | Campagnebeeld - Bowie Verschuuren

Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
vr 10 mei 2024
vr 10 mei 2024
20:30 uur
za 11 mei 2024
za 11 mei 2024
16:00 uur
Locatie/zaal
Podium Explore
  • Deze voorstelling is onderdeel van PAFFF
  • Taal: Engels | Nederlandstalige boventiteling
  • Language: English | Dutch subtitles

Tickets

vr 10 mei 2024 vr 10 mei 20:30 uur
Standaard € 19,50
20:30 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
za 11 mei 2024 za 11 mei 16:00 uur
Standaard € 19,50
16:00 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken