X_YUSUF_BOSS

TOBAN

"Welkom bij TOBAN: een waanzinnige dansvoorstelling die dieper graaft dan de oppervlakte, waar dans niet alleen een beweging is, maar een stem van verzet en veerkracht. De Groningse hiphop choreograaf Mohamed Yusuf Boss verzamelde tijdens het project HIDDEN, eerder te zien in TOON, verhalen van jongeren en performers uit Nederland en Zuid-Afrika over kansenongelijkheid. Duik samen met de zes getalenteerde dansers in hun verhalen en laat je raken.

TOBAN verkent het idee dat je altijd kunt zijn wie je wilt zijn, maar dat krachten van buitenaf dit streven kunnen beperken en vormgeven. Zoals de legendarische James Baldwin het krachtig verwoordde: “You have to choose who you are and force the world to deal with you, not with its idea of you.”

De voorstelling begon als een diepgaand onderzoek van de persoonlijke verhalen van Mohamed, de performers en alle jongeren die deelnamen aan het project HIDDEN. Deze verhalen, verzameld tijdens uitwisselingen tussen Groningen en Katlehong in Zuid-Afrika, vormen de emotionele brandstof voor TOBAN: “Door dans willen we het publiek de emotionele lagen van kansenongelijkheid laten ervaren, inzichten delen die moeilijk met woorden over te brengen zijn en een groter bewustzijn creëren voor onze eigen positie en die van anderen,” zegt Mohamed."
 
Lees meer
Lees minder

Praktische informatie

Datum & tijd
wo 18 december 2024
wo 18 december 2024
20:30 uur
Locatie/zaal
Bovenzaal
Inclusief garderobe en pauzedrankje

Tickets

wo 18 december 2024 wo 18 dec 20:30 uur
Standaard € 19,50
20:30 uur Standaard € 19,50
Bestel ticketsTickets
Tickets bestellen

Extra

Theaterplus

Er wordt een tafel gereserveerd in het Theatercafé. Vooraf koffie of thee met iets lekkers en na afloop een drankje met hapjes.

meer informatie
Theatergerecht
Een verrassingsgerecht met ingrediënten die zoveel mogelijk duurzaam en lokaal zijn. Bij dit gerecht kun je kiezen uit vegetarisch, vlees- of visgerecht.
meer informatie
Theatermenu
Een drie-gangen keuzemenu met eerlijke en toegankelijke gerechten.
meer informatie

Credits

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Zoeken