Rotterdams Philharmonisch Orkest met dirigente Han-Na Chang

Wij zijn bijzonder trots dat een van Europa’s meest vooraanstaande symfonieorkesten te beluisteren is in De Harmonie. Het internationaal gerenommeerde orkest uit Rotterdam heeft als thuisbasis De Doelen, maar is ook regelmatig op andere locaties te horen: van de Rotterdamse podia tot de meest gerenommeerde zalen in binnen- en buitenland zoals het Kölner Philharmonie in Keulen, het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs. het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli Vredenburg in Utrecht. 
 
Han-Na Chang
Dit alles onder leiding van de gerenommeerde dirigente Han-Na Chang. Zij is sinds 2017 de Artistiek Leider en Chef-dirigent van het Trondheim Symfoniorkester & Opera in Noorwegen, en sinds 2022 de Eerste Gastdirigente van de Symphoniker Hamburg – Laeiszhalle Orchester. Chang is een veelgevraagde gastdirigente, van Wenen tot Melbourne, van Zuid-Korea tot Sydney.

Tip van Stephan Brekelmans, adviseur klassieke muziek

Waarom moet je dit concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaan zien?
 
Je kunt wel de ambitie hebben de grote orkesten naar Leeuwarden te halen, maar hoe werkt dat? Het begint met het vertrouwen bij de artistieke leiding van het orkest. Het is voor hen belangrijk te weten dat ze met een partij van doen hebben die serieus en betrouwbaar is. Een internationaal opererend orkest als het Rotterdams Philharmonisch heeft een héél vol schema, en het gaat dus ook om de gunfactor. Tenslotte wil een groot orkest zich ook in eigen land graag profileren en niet altijd op voor de hand liggende plekken spelen. Dus kom luisteren naar een van dé Nederlands top orkesten.

Ravel

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest viert de 150ste verjaardag van componist (1875 – 1937) Maurice Ravel met een concert dat zijn meest geliefde muziek combineert met die van twee bevriende collega’s: André Jolivet knipoogt in zijn onweerstaanbare Fagotconcert (met Lola Descours, vaste muzikante van het Rotterdams Philharmonisch Orkest als soliste) naar de jazz waar Ravel zo van hield. Schaakvriend Sergei Prokofjev besluit zijn Vijfde symfonie met wat klinkt als een fantastisch doorgedraaide ode aan Ravels eigen Boléro.

Han-Na Chang

Han-Na Chang werd geboren in Suwon, Zuid-Korea, in december 1982. Op 6-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste celloles. Haar familie verhuisde in 1993 naar New York om haar muzikale opleiding aan de Juilliard School te ondersteunen, en sindsdien woont ze in New York. Ze beschouwt Mischa Maisky, Mstislav Rostropovich en Giuseppe Sinopoli als de meest invloedrijke mentoren in haar vormende jaren.
 
Han-Na Chang studeerde Filosofie aan Harvard University. In haar late tienerjaren ontwikkelde ze een intense en diepe passie voor het symfonische repertoire. In 2007, op 24-jarige leeftijd, maakte ze haar formele debuut als dirigent. Sindsdien heeft ze zich volledig gericht op dirigeren en artistiek leiderschap.

Zoeken

Agenda

Pagina's

Laat je inspireren