Nalaten aan cultuur

Als schouwburg en brenger van (inter-)nationale, regionale en lokale shows, voorstellingen en concerten is Stadsschouwburg De Harmonie stevig geworteld in Leeuwarden. Als hoofdstedelijk theater van Friesland nemen we daarnaast een belangrijke plek in Noord-Nederland in. En we doen waar we goed in zijn: zoveel mogelijk mensen in contact brengen met kunst, cultuur én elkaar. De Harmonie is er voor iedereen!

Over De Harmonie

We bewegen mee met de tijd en zoeken voortdurend aansluiting bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van programmering en publieksbereik. Dit doen en kunnen we niet alleen. We geloven dat het belangrijk is de maatschappij actief te betrekken en een breed draagvlak te creëren door het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden. Met partners, ondernemingen en juist ook particulieren uit Leeuwarden, Friesland en daarbuiten.

Giften van onze begunstigers maken vele activiteiten mogelijk op het gebied van publieksbereik, toegankelijkheid en inclusiviteit, onderzoek en educatie.
 
"We zijn al 150 jaar plek van verbinding en inspiratie. We willen nu en in de toekomst zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden en achtergronden in aanraking brengen met cultuur. De inspirerende ontmoeting staat centraal: de ontmoeting met elkaar én met diverse artiesten en podiumkunsten.

Educatief en maatschappelijk zien we een extra opdracht - juist óók voor de generaties van de toekomst. Overheidssubsidies helpen, maar de steun van particuliere gevers maakt het verschil.”

Jelle van der Meulen – Hoofdprogrammeur De Harmonie

De meerwaarde van nalaten aan De Harmonie 

Dankzij jouw gift kunnen we nét dat extraatje doen voor ons publiek, onze jonge talenten fair betalen en zorgen dat cultuur betaalbaar blijft voor iedereen. Voor nu en in de toekomst.
Natuurlijk kun je nu al een gift doen of structureel bijdragen, maar je kunt ook een deel van je vermogen voor een goed doel - zoals De Harmonie - reserveren in je testament. Zo kun je ervoor helpen zorgen dat dat wat jouw leven nu verrijkt, ook straks dat van anderen kan blijven verrijken. 

Nalaten - hoe gaat dat in zijn werk?

Nalaten aan een culturele instelling met ANBI-status heeft als voordeel dat de instelling vrijgesteld is van erfbelasting. Dit betekent dat je gift geheel en al ten goede komt aan de realisatie van de doelen van de instelling. Nalaten kan op verschillende manieren. Middels een erfstelling, waarbij de instelling erfgenaam wordt en zo deelt in de nalatenschap. Of middels een legaat, waarbij een vaststaand deel van de erfenis wordt toegewezen aan de instelling. Wil je nalaten aan een specifiek project of doel? Je neemt dit dan specifiek op in je testament. Maar natuurlijk verkennen we tevoren graag de mogelijkheden met je. Nalaten draait immers om jou en wat voor jou belangrijk is door te geven aan de generaties van de toekomst.

Heb je nog vragen?

Met vragen over nalaten aan Stadsschouwburg De Harmonie kun je terecht bij Jildou Fabriek, fondsenwerver Stadsschouwburg De Harmonie.
 
Onze nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe voorstellingen, aanbiedingen en nog veel meer!
Welke nieuwsbrief wil je ontvangen?

Wekelijks een update met nieuws over voorstellingen en De Harmonie

Een wekelijkse update voor iedereen tussen 12 en 29 jaar

Aanmelden

Zoeken