Toegankelijkheid

Route en parkeren
Rechts naast de entree van De Harmonie zijn twee aangepaste parkeerplaatsen (Ruiterskwartier 4), die zijn te gebruiken met een gehandicaptenparkeerkaart.

Je kunt natuurlijk ook parkeren in een van de parkeergarages, Oldehoofsterkerkhof en Zaailand zijn op loopafstand van De Harmonie. In de binnenstad van Leeuwarden geldt betaald parkeren tot 22.00 uur. Je kunt ’s avonds bij de theaterkiosk in de foyer een uitrijkaart kopen.

Let op! Er geldt een doorrijverbod op het Ruiterskwartier ter hoogte van De Harmonie.

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden

Met een visuele beperking naar het theater, festival of evenement? Dat kan! Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Dankzij de inleiding en live audiodescriptie kun je alles volgen. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving van onze blindentolken en mis je niets. Zo is theater leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

“Geweldig, ik heb eindelijk eens theater kunnen ‘zien’.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”


In seizoen 2022-2023 waren er twee voorstellingen, waarbij een Blindentolk van Komt het zien! aanwezig was: op vrijdag 3 februari bij Bert Visscher en woensdag 8 maart bij Plien en Bianca.

In seizoen 2023-2024 staan er ook weer verschillende voorstellingen in de planning, waarvan we de eerste al in verkoop hebben:
Mamma Mia op vrijdag 20 januari 2024

Reserveer je tickets met prijscode 'Met Blindentolk - Organisatie Komt het Zien!'.
Heb je een speciale plaats nodig of wil je niet online reserveren? Reserveer dan via de kassa van De Harmonie via kaartverkoop@harmonie.nl of 058 233 0 233. We hebben namelijk een aantal plaatsen speciaal vrijgehouden voor Komt het Zien!.

Hulphond/blindengeleidehond
Heb je een hulphond of blindengeleidehond? Dan is die natuurlijk ook van harte welkom! Informeer onze kassa tijdig over de mogelijkheden. Dan zoeken zij een geschikte plaats in de zaal voor je uit.