Educatie

Mogelijkheden voor het Primair Onderwijs

Schoolvoorstellingen (alle leeftijden)
Stadsschouwburg De Harmonie wil graag meer schoolvoorstellingen voor basisscholen programmeren. Wil je hier over meedenken, neem dan vooral contact met ons op. Verder is De Harmonie aangesloten bij het Kunstmenu van Kunstkade. Dit is een cultuur-educatief programma voor de basisscholen in de gemeente Leeuwarden. In seizoen '22/'23 komen groep 5/6 leerlingen bij ons op bezoek om 'Het Juffenballet' van Maas Theater en Dans te ervaren.

Techniekworkshop (groep 5/6/7/8)
In onze techniekworkshop wordt een beroep gedaan op de 21e-eeuwse vaardigheden. Kinderen leren deze vaardigheden het beste op een ontdekkende en ervaringsgerichte wijze. Daarom mogen de kinderen in onze techniekworkshop zelf aan de slag. Onze technici helpen ze te leren hoe licht en geluid een scene kan versterken. Deze workshop is onderdeel van het Techniekmenu van Kunstkade, maar is ook los te geven. Stuur ons gerust een berichtje als je geïnteresseerd bent. 

Harmonie Musicalweek (groep 8)
De afscheidsmusical van groep 8 is natuurlijk een bijzonder moment en wij bieden de kans om die in een echt theater op te voeren. Neem met een knaller van een voorstelling afscheid van de basisschool! Alles zit erop en eraan: licht, geluid, techniek en eigen kleedkamers. 
Helaas is er plek voor een beperkt aantal scholen. Neem dus snel contact op, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Mogelijkheden voor het Voortgezet, Middelbaar en Hoger Onderwijs

Overzicht schoolvoorstellingen

The Hot PeachesDe Toneelmakerij & DOX
Party vol muziek, dans, fashion, spotlights, schmink, glitter en glamour.
The Hot Peaches was in de jaren zeventig een extravagant New Yorks drag-mime underground-gezelschap, dat inclusiviteit en vrijheid hoog in het vaandel had staan. Regisseur Timothy de Gilde gaat voor deze voorstelling exact te werk als de roemruchte groep. Acht hedendaagse performers delen hun zoektocht naar identiteit en seksualiteit met het publiek tijdens een party vol schmink, glitter en glamour.

25 oktober
Alle klassen
Schoolvoorstelling 14:30 uur
Vrije voorstelling 19:30 uur

Thema's: identiteit en seksualiteit

Lees Meer

AvatãraDuda Paiva Company & Illusionary Rockaz Company
Optimistische voorstelling waarin dans en poppenspel versmelten
In deze bijzondere coproductie van meesterpoppenspeler Duda Paiva en de bejubelde choreograaf Shalesh Bahoran komen werelden samen. De wereld van poppenspel en de urban-danstaal popping bijvoorbeeld. je wordt onderdeel van een meeslepende reis langs indrukwekkende vergezichten van de Braziliaanse en Indiase cultuur, loopt dor mysterieuze landschappen tussen hemel en aarde én ontmoet reisgenoten die zowel mens als god zijn. Net als de superhelden uit de anime en de comic wereld.

24, 25 oktober en 25 november
Vanaf klas 3
Schoolvoorstellingen (verschillende tijden)

Thema: Reis langs verschillende culturen

Lees Meer

CyranoMeeuw jonge theatermakers
Klassieker op eigenwijze manier gebracht door Meeuw jonge theatermakers
Deze wereldberoemde toneelklassieker vertelt het verhaal van Cyrano die heimelijk verliefd is op de beeldschone Roxane. Maar zij ziet hem niet staan. En dan verschijnt de knappe Christian. In onze gloednieuwe bewerking zie en hoor je 11 jonge spelers fluisteren en flemen, drammen en dreinen, lispelen en loeien, jammeren en juichen, schmieren en gieren, brabbelen en brullen, zingen en swingen, rijmen en rappen, roddelen en ranten. Want waar het hart vol van is, daar loopt de mond van over.

24 en 25 november
Vanaf klas 2
Schoolvoorstelling 15:00 uur
Vrije voorstelling 19:30 uur

Thema: Liefde

Lees Meer

Als het anders looptHet Houten Huis/Plan d-/Club Guy and Roni's Poetic Disasters Club
Muziektheater vol beeldende poëzie en dans
Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur. Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet. De muzikale voorstelling Als het anders loopt gaat over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en tóch sterk blijven.

27 en 28 maart
Alle klassen
Schoolvoorstelling 10:00 en 14:00 uur

Thema's: Wachtkamers en wachten

Lees Meer

De Scheepsjongens van BontekoeTheatergroep De Jonge Honden
Het beroemde boek op z'n kop gezet
De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema’s die nu spelen. Met welke vooroordelen voeren Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

19 april
Klas 1 & 2
Schoolvoorstelling 14:00 uur
Vrije voorstelling 19:30 uur

Thema's: Kolonisatie, vooroordelen en kritisch blijven nadenken

Lees Meer

Anne-Fay's ReasporaDOX
Intiem en krachtig concert over kolonialisme
Verhalen over slavernij stromen door je bloed, maar zijn nooit verteld door je familie. Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar een kant van het verhaal vertellen? Wat mag je met gemixt bloed wel en niet als je profiteert van wit privilege? Zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond en maken een voorstelling vol vraagtekens met songs, dans en visuals.

20 april
Klas 5 & 6
Schoolvoorstelling 14:00 uur
Vrije voorstelling 20:30 uur

Thema's: kolonialisme, familieverleden en eigen identiteit

Lees Meer
En meer...Het hele programma van De Harmonie is toegankelijk voor scholieren en studenten. Kijk voor het complete programma op harmonie.nl. In onze educatiebrochure tippen wij vanaf pagina 7 alvast een aantal voorstellingen. 

Daarnaast hebben wij voor jongeren de Harmonie Young. Iedereen van 12 tot 29 jaar kan zich gratis inschrijven. Met Harmonie Young kun je voor een tientje naar een brede selectie voorstellingen in De Harmonie. Klik hier om meer informatie te krijgen en om Harmonie Young aan te vragen.